Waar we voor staan

TOTAALVERHAAL

Fruy wil bewijzen dat catering geen eenheidsworst hoeft te zijn. De crew biedt culinair maatwerk met aandacht voor alle zintuigen. Xavier en Ann denken en werken mee aan het totale verhaal, hun persoonlijke aanpak geeft uw ideeën tijd van kauwen en laat ze sudderen tot ze beetgaar zijn. Fruy Catering stelt zich extreem flexibel op omdat zowel wat de klant smaakt als op het feest ervaart moet kloppen.

CREATIEF OP GROTE SCHAAL

Xavier en Ann dartelen graag rond in de broeihaard van jong talent en Michelinsterren die Vlaanderen is. De missie van het duo is de kwaliteit en stijl van fijne restaurants naar catering vertalen, ook al betekent dat voor 18.000 mensen verse mayonaise maken. Dat broodje krijg je niet met zijn tweeën gebakken maar een groter team resulteert net in creatievere haute cuisine door de inspirerende input van iedereen. Kreeft en kaviaar kan daarbij, maar moet niet om tot een lekker resultaat te komen. Xavier leidt de denktank streng maar smaakrechtvaardig en filtert het goud van tussen het zand. Zelf zegt hij echter nog steeds geen nee tegen een jamsessie in de keuken vanaf 40 personen.

WARE SMAAK

Xavier Fruy proeft graag de nieuwste trends maar bewaart respect voor vaste waarden. Klassieke bereidingen krijgen een moderne finishing touch. Hij volgt de seizoenen om de ware smaak van de verse streekproducten te laten zegevieren, geen papaja’s uit de amazone maar appels en peren uit Limburg dus. Volgens Xavier is koken de kunst om smaken te mixen zonder de herkenbare hoofdingrediënten te verwaarlozen.

ECO ZONDER EURO

De wereld moet nog een eeuwigheid mee, dus koken Xavier en co dagelijks met respect voor het milieu. Wegwerpverpakkingen worden beperkt, vis krijgt de kans zich voort te planten en de composthoop voedt de kruidentuin van meer dan 80 soorten. Capucijnenblaadjes, komkommerkruid, Roomse kervel, kattengras, een kruidenslaatje klinkt bij Fruy als muziek in de oren. Origineel en ecologisch zonder dat het voor de klant duurder betekent, dat bezorgt het hele team van Fruy Catering een voldaan gevoel.