Xavier Fruy & Ann Verduyn: samen sterk


Xavier Fruy en Ann Verduyn vormen geen tandem waarbij de een hard trapt en de ander de voeten op het stuur laat rusten. Ze verdedigen allebei de eer van vier generaties zwoegende zelfstandigen. Toen hun wegen kruisten, bundelden ze al snel hun krachten en daar kwamen een ambitieuze zaak en zelfs kindjes van. Terwijl Xavier passioneel in potten en pannen roert, voelt Ann vlekkeloos aan wat de klanten beroert. Chef Xavier vist voor de jongste tak aan de culinaire Fruy stamboom uit een vijver vol ervaring.

1898

1898: Raymond Fruy slijpt voor het eerst de messen.

Raymond slijpt voor het eerst de messen van Boucher Fruy in de Kortrijkse Budastraat. Zoon Georges en kleinzoon Robert treden in zijn voet- sporen. Ze zijn er als de kippen bij om nieuwigheden in te voeren zoals, jawel, kip in de jaren 50.

1976

1976: Xavier ziet het levenslicht in slagerij Fruy.

Xavier ziet het levenslicht in slagerij Fruy die wat later ook de titel traiteurzaak draagt. Als kleine jongen leidt hij vurig de huiselijke barbecue en tijdens zijn koksopleiding aan hotelschool Ter Duinen volgt hij stage bij Stéphane Raimbault. De Franse tweesterren-chef brengt Xavier gevoel voor stijl, strakheid en algehele perfectie bij.

1996

1996: Xavier start de broodjeszaak 2xFruy.

Als jonge schoolverlater start Xavier de broodjeszaak 2xFruy die uitgroeit tot een volwaardige partner voor bedrijven. Elke middag verlaten meer dan duizend broodjes de Budastraat.

2000

2000: Xavier tekt naar Frankrijk en schopt het tot Chef de Partie bij topkok Michel Rostang.

Belegd brood vormt geen uitdaging meer. Nieuwsgierigheid en passie voor zon en zee drijven Xavier naar Biarritz. In diverse leerscholen steekt hij de handen uit de mouwen en schopt het opnieuw dichter bij huis tot Chef de Partie bij topkok Michel Rostang in Parijs.

2006

2006: Xavier start Fruy Finest Food Catering.

Xavier voelt nieuwe ondernemerskriebels en start Fruy Finest Food Catering. De Budastraat blijft de uitvalsbasis maar het actieterrein strekt zich snel over ruim Vlaanderen uit. Zonder uitgekiende groeistrategie ontkiemen privédiners tot catering voor grote groepen. De tevreden mond-tot-mondreclame doet zijn werk.

2009

ann-xavier-fruy

De liefde van de man gaat door de maag maar in het geval van Ann Verduyn is het misschien omgekeerd. De chef krijgt er een perfect paar ogen in de zaal bij, de missing link tussen keuken en klant is gelegd. Op diverse locaties complete concepten uitwerken vormt de verse uitdaging en het nieuwe pand in Heule leent zich daar uitstekend voor.

2016

catering-event-grote-groep-kortrijk

Terwijl de allereerste receptie nog met knikkende knieën opgediend werd, is de ploeg nu warmgedraaid voor feestelijkheden van 2000 man en meer. Xavier Fruy is niet meer de uitwaaiende surfer, samen met de koks en maitre d’hotels halen ze hun rush uit smaakvolle events perfect laten verlopen. Meer dan 400 events op jaarbasis in België, Frankrijk en Duitsland zijn geen probleem voor dit geroutineerde team!